Σύνδεση  \/ 

Φροντίδα

Πρακτικές συμβουλές για μια πλήρη φροντίδα του μωρού

Το δέρμα του μωρού σας ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της ζωής του είναι πολύ ευαίσθητο. Το κόψιμο των νυχιών ειναι μια απλή υπόθεση αλλά για πολλούς νέους γονείς είναι μια αγχωτική διαδικασία γιατί φοβούνται να μην τραυματίσουν το μικρό τους.

Να θυμάστε οτι θα πρέπει να προφυλάσουμε τα παιδιά μας απο τον ήλιο. Υπάρχουν τρεις τύποι ηλιακής ακτινοβολίας οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες τόσο για εγκαύματα όσο και για εμφάνιση καρκίνου. Αυτές είναι οι UVA, UVB και UVC.

Το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που βάζει τα θεμέλια για μια ζωή με εμπιστοσύνη, τρυφερότητα και αγάπη.

Ο καθαρισμός των νεογιλών δοντιών από τον γονέα στο σπίτι ξεκινάει μόλις εμφανιστούν τα πρώτα δόντια στο παιδί.

Το μπάνιο ειναι τις περισσότερες φορές μια ευχάριστη διαδικασία που χαλαρώνει το μωρό σας. Πριν όμως ξεκινήσετε τη διαδικασία του μπάνιου πρέπει να οργανωθείτε σωστά.

 
Μοναδικά αντιφλεγμονώδη προϊόντα χωρίς κορτιζόνη και οινόπνευμα. Υποαλλεργικά, με σιλανόλες υαλουρονικού οξέος, έλαιο πυρήνων βερίκοκου και αλόη.
Μήπως έχετε παρατηρήσει στο μωράκι σας ξηρό δέρμα, κοκκινίλες & έντονη φαγούρα? Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως όμως εμφανίζεται στη βρεφική ηλικία γύρω στον 3ο μήνα της ζωής του παιδιού αλλά και κατά τη σχολική ζωή ενώ σπανιότερα στην εφηβεία και μετά την ενηλικίωση.

Τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας, ίσως είναι τα σημαντικότερα της ζωής σας. Θέλετε να τα γιορτάσετε με το καλύτερο τρόπο και πράγματι, αυτές οι  Αγιες μέρες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για εσας και την οικογένεια σας.

Ένα νεογέννητο συνήθως κοιμάται συνολικά 14 με 18 ώρες τη μέρα. Ο ύπνος αυτός δεν είναι διαρκής. Το νεογέννητο ξυπνάει κάθε λίγες ώρες γιατί είναι πεινασμένο.

Το άλλαγμα της πάνας είναι τόσο απλό, όμως στην αρχή προβληματίζει όλους τους νέους γονείς. Σκεφτείτε όμως οτι ένα μωρό μέχρι να ‘καθαρίσει’, δηλαδή να σταματήσει να φοράει πάνα, θα φτάσει σίγουρα περίπου μέχρι την ηλικία των 3 χρόνων.

Περίπου στον έκτο μήνα το μωρό σας γίνετε όλο και πιο κινητικό. Τότε θα πρέπει να πάρετε κάποιες πρoφυλάξεις για την ασφάλεια του. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ασφαλίσετε όλες τις πρίζες του σπιτιού με ειδικές τάπες που θα βρείτε είτε σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού ή σε καταστήματα για βρέφη και μωρά.