Σύνδεση  \/ 

Ανάπτυξη

Σταθμοί ανάπτυξης του μωρού

Το μωράκι σας μεγαλώνει και έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε πότε θα αρχίσει να μπουσουλάει. Καταρχάς θα πρέπει να ξέρετε ότι τo μπουσούλισμα δε θεωρείτε ιατρικά σταθμός ανάπτυξης.

Ο πρώτος χρόνος του μωρού σας είναι συγκλονιστικός. Από ένα μικροσκοπικό νεογέννητο καταφέρνει να γίνει ένας μικρός άνθρωπος που με τον τρόπο του δείχνει τι θέλει, αντιλαμβάνεται γύρω του τι συμβαίνει ενώ βελτιώνει μέρα με τη μέρα το τρόπο επικοινωνίας του μαζί σας και με το περιβάλλον του.

Τα δύο μικρούλια μας  θα έχουν διαφορετικές ηλικίες, που σημαίνει διαφορετικά ενδιαφέροντα, διαφορετικά γούστα και διαφορετικά ωράρια, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά διαφορετικού φύλου. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον συγκατοίκησης και το μυστικό είναι να δώσουμε στο καθένα την ιδιωτική περιοχή του.

Πολύ καλή άσκηση για το μωρό σας τους πρώτους μήνες είναι να το βάλετε ανάσκελα σε ένα «βρεφικό γυμναστήριο».

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το 10% των παιδιών εμφανίζουν τερηδονικές αλλοιώσεις στην ηλικία των δύο ετών

Τα παιδιά βγάζουν νεογιλά δόντια κατά μέσο όρο από τον 6ο μήνα μέχρι τον 3ο χρόνο. Ά

Η μεγάλη ανάπτυξη των παιδικών DVD και η συχνή προβολή παιδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται το μέτρο που πρέπει να υπάρχει στα μωρά για το πόση ώρα πρέπει να βλέπουν τηλεόραση.