Σύνδεση  \/ 

Cooking Online

nevereese e1365533282339Μαγειρική για όλη την οικογένεια!

Στο Cooking οnline θα βρείτε συνταγές για να καλύψετε το καθημερινό σας τραπέζι, να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας αλλα και να διασκεδάσετε με τους μικρούς μάγειρες της οικογενείας σας.

Η Babyonline προτείνει κλασικές συνταγές απο το βιβλίο της μαμάς, εντυπωσιακές γευστικές ιδέες για τις γιορτές, γρήγορα γεύματα για τους πολυάσχολους,και παιδικά πεντανόστιμα θρεπτικά γεύματα.

Βαλτε το κοτοπουλο,το καρρυ,τον κολιανδρο και το γιαουρτι σε ένα μπολ και ανακατεψτε το πολύ καλα μεχρι να το κοτοπουλο να καλυφθει εντελως. Αφηστε το κοτοπουλο στη μαρινατα για 20 λεπτα.

Κοβουμε τις μελιτζανες και τις αφηνουμε για μιση ωρα σε ένα μπολ με αλατισμενο νερο. Τις στεγνωνουμε καλα και τις στρωνουμε σε μια λαμαρινα με λαδοκολλα. Τις αλειφουμε με ένα πινελο με λαδι και τις ψηνουμε για 15 λεπτα στον φουρνο μεχρι να ροδισουν.

Λαζάνια με μπρόκολο, μανιτάρια

Υλικά για 8 άτομα

Υλικά:

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. Του γλυκού αλάτι
4 αυγά χτυπημένα με το μιξεράκι του καφέ
2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα

 

από τη Chef Δέσποινα Καραγκιόζη,

απόφοιτο από την ιστορική σχολή μαγειρικής Le Gordon Blue του Λονδίνου

Υλικά για το παντεσπάνι

Η συνταγή είναι για 12 cupcakes.

Υλικά: 
Για τη ζύμη:
2 κούπες αλεύρι
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι
5 κ.σ. ζάχαρη
βούτυρο για τη φόρμα

ΥΛΙΚΑ  ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 φλιτζάνια  ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι

3/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη

Λαζάνια με μπρόκολο, μανιτάρια

Υλικά για 8 άτομα

 ¾ φλυτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1 & 1/3 φλυτζάνι αλεύρι
1 &· ½ φλυτζάνι ζάχαρη

15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι·
250 γρ.· Σοκολάτα κουβερτούρα
20· ολόκληρα καρύδια
30γρ brandy

Κλασική Συνταγή για μπισκότα (της μαμάς)

Τοποθετείτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βουτυρώστε την λίγο και βάλτε πάνω τη ζύμη. Πρώτα αλείφετε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη, μετά βάζετε τα αλλαντικά και τα τυριά και ότι άλλο θέλετε.

Επιλέξτε φρέσκα λαχανικά, νόστιμα ζυμαρικά, νωπό κρέας και στρωθείτε στη μαγειρική, μαζί με τα μικρά σας.

Με τα παρακάτω υλικά μπορείτε να φτιάξετε περίπου 600γρ. σοκολατάκια. Η ποσότητα αυτή είναι ικανή να γεμίσει ενα μπώλ για φοντάν.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο,το μοσχοκάρυδο, το θυμαρι και ανακατευουμε για 30 δευτερολεπτα. Προσθετουμε και τα μανιτάρια.

Εξαιρετικές σπιτικές λιχουδιές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη απο την Βερόνικα Παλαιοκρασά, Interior Designer και μητέρα της Αγγελίνας και του Παναγιώτη και με την επιμέλεια των βραβευμένων food stylers Ελένη Πεταλίδου και Σταύρο Πεχλιβανίδη του www.majeriko.gr

 Μια φωτογράφηση αποκλειστικά για το Free Press της Babyonline.

300 γρ. ξερή μοτσαρέλα ή γκούντα
150 γρ. καπνισμένο γκούντα
10 λεπτές φέτες ρολό μπέικον

Πλενουμε και αφου καθαρισουμε τα κολοκυθακια τα τριβουμε στον χοντρο τριφτη και τα πασπαλιζουμε με λιγο αλατι, τα στιβουμε και τα βαζουμε σε ένα μπολ.