Σύνδεση  \/ 

Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια!

siderakia orthodontikos moullas

 

ορθοδοντικος θεσσαλονικη Invisalign Μουλλας 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ειδικός ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μούλλας, που είναι ο πρώτος  στην Ελλάδα που εισήγαγε το σύστημα Invisalign® το 2000 και το παρουσίασε στο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο το 2004, μας έδωσε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για να λυθούν οι απορίες μας .

13435978 10209084465486612 986050135 n

Ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια με το σύστημα Invisalign®.

Πρόκειται για ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια.

Σε περισσότερους  από 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο έχει πετύχει  το σύστημα Invisalign®.!

Πρόκειται για τη μέθοδο με τα διαδοχικά, διαφανή μασελάκια που καταφέρνουν να έχουμε ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια.

Τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής θεραπείας χωρίς σιδεράκια-μέθοδος Invisalign® και Invisalign Teen™  είναι:

Κατάλληλη για εφήβους και ενήλικες, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια, με μικρότερη ενόχληση και άμεση προσαρμογή.

Κανένας περιορισμός κατά τη μάσηση

Απόλυτα αισθητική θεραπεία γιατί γίνεται με αόρατα, διαφανή, άνετα μασελάκια

Άριστη διατήρηση στοματικής υγιεινής

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα, καθώς παρέχουν την δυνατότητα άριστης στοματικής υγιεινής, απαραίτητη συνθήκη σε περιοδοντικούς ασθενείς

Λιγότερα και πιο σύντομα ραντεβού ελέγχου

Λιγότερα επείγοντα ραντεβού

Προστασία από τραυματισμούς σε αθλήματα

Προστασία από τις επιπτώσεις του τριγμού των δοντιών

Ο ασθενής γνωρίζει το τελικό αποτέλεσμα πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία.

Τελευταία τροποποίηση την: %AM, %13 %283 %2016 %05:%Ιουν
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφοι)
Αλέξανδρος Μούλλας

Κλείσε ραντεβού

Αλέξανδρος Μούλλας DDS, MSD, PhD 
Ορθοδοντικός για παιδιά και ενήλικες
Ειδικευμένος στις ΗΠΑ
Διδάκτορας του ΑΠΘ
 
Αλεξ Σβώλου 2, Θεσσαλονίκη
 
τηλ: 2310220873

 
Ο Δρ. Αλέξανδρος Θ. Μούλλας γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή του από το 2ο Λύκειο στην Ικτίνου και από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
 
Ακολούθησε η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και ειδίκευση στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve University, USA (Κλήβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ), δίπλα σε πρωτοπόρους και διακεκριμένους καθηγητές Ορθοδοντικής. Αρθρογράφησε αρκετές επιστημονικές εργασίες και προχώρησε στη δημιουργία και την τελειοποίηση ειδικού τρισδιάστατου, ηλεκτρονικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται για την ακριβή κατασκευή εμφυτευμάτων σε ελλείματα ιστών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις (αριθμός διεθνούς πατέντας PCT/US00/22053). Μετά την αποφοίτησή του, την εκπόνηση και την βράβευση της άριστης διπλωματικής του εργασίας (Award of excellence in Research for the Best Masters Thesis) προτάθηκε ως επίλεκτος συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής. Έτσι εργάστηκε για 5 συνεχή έτη στην Αμερική, παρακολουθώντας και θεραπεύοντας πληθώρα περιστατικών σε ενήλικες και παιδιά.
 
Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ορθοδοντικών (AAO), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορθοδοντικών (EOS), της Ορθοδοντικής Εταιρίας Ελλάδος (OEE) και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μετά από επιτυχή ολοκλήρωση των Φάσεων Ι και ΙΙ της Αμερικάνικης Επιτροπής Ορθοδοντικής (American Board of Orthodontics, ABO) και των εξετάσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (KE.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας απέκτησε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (Board Eligible) στην Ορθοδοντική στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ της Ορθοδοντικής στην Ελλάδα αντίστοιχα.
Σήμερα ο Δρ. Αλέξανδρος Θ. Μούλλας εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο, συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του, διακεκριμένου ορθοδοντικού της Θεσσαλονίκης εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Αναγορεύτηκε διδάκτορας ορθοδοντικής στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2010.
 
Η ορθοδοντική και ιδιαιτέρως η ενασχόληση με τα παιδιά (η αποκατάσταση του χαμόγελού τους και η ανάδειξη του προσώπου τους) αποτελεί για τον Δρ. Αλέξανδρο Μούλλα μεράκι, πάθος και έργο ζωής.
Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους για ορθοδοντική θεραπεία να ελέγχουν προηγουμένως εάν ο οδοντίατρος στον οποίο απευθύνονται είναι Ειδικός Ορθοδοντικός. Η λίστα των Ειδικών Ορθοδοντικών που δραστηριοποιούνται στο Νομό Θεσ/νίκης παρέχεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσ/νίκης (Τηλ.: 2310 237960, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.osth.gr)
Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους για ορθοδοντική θεραπεία να ελέγχουν προηγουμένως τις παροχές των ασφαλιστικών τους ταμείων στο παρακάτω site: http://www.eogme.gr/elxis/blog/mele/parokhes-asphalistikon-tameion/
 
Βραβεία
Genetic Dissection of Craniofacial Morphologic Traits
(1997 American Association of Orthodontists FOUNDATION Research Awards to CWRU, Department of Orthodontics)
Διδακτορική Διατριβή (Ph.D.)
Φωτογραμμετρική μελέτη των μεταβολών του προφίλ των μαλακών μορίων του προσώπου μετά από ορθοδοντική θεραπεία ατόμων σε περίοδο αύξησης με συγκλεισιακό πρόβλημα τάξης II, κατηγορίας 1. Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
Photogrammetric study of soft tissue profile changes after orthodontic treatment of growing individuals with class ΙΙ, division 1 malocclusion
το πλήρες κείμενο σε .PDF
 
Πατέντες
Methods and systems for producing an implant US 20120063655 A1. USPTO Assignment
Producing a three dimensional model of an implant US 20120230566 A1. USPTO Assignment
Διπλωματική Διατριβή (M.S.D.)
Craniofacial Phenotypic variations Among Laboratory Rat Strains
(Award of excellence in Research for the Best Masters Thesis, Class 2002, Case Western Reserve University, School of Dental Medicine, USA)
Δημοσιεύσεις
Nonsurgical treatment of a patient with a Class III malocclusion. Am J Orthod Dentofacial Orthop. 2006 Apr;129(4 Suppl):S111-8.
Accuracy and precision of 3D cephalometric landmarks from biorthogonal plain-film x rays. SPIE Vol. 3335.
Maxillary midline diastema: a contemporary review. Hellenic Orthodontic Review. 2005 8 (2), 93-103.
The etiology of palatally displaced canines; the evidence examined. IADR/AADR 80th General Session, 2002.
Craniofacial Shape Variation Among Four Laboratory Rat Strains. IADR/AADR 80th General Session, 2002.

Περισσότερα στην κατηγορία « 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
Συνδεθείτε για να σχολιάσετε