Σύνδεση  \/ 

Παιδί

Οι μυρμηγιές, που προκαλούνται από κάποιους τύπους του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), είναι καλοήθεις βλάβες (εξογκώματα) του δέρματος. Σχηματίζονται όταν ο ιός εισχωρήσει στο δέρμα, συνήθως μέσω μικροτραυματισμού. Ο ιός προκαλεί ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Οι μυρμηκιές έχουν συνήθως το χρώμα του δέρματος, αλλά μπορεί να είναι και σκούρες. Μπορεί να είναι τραχιές ή λείες.
Η καλή όραση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού, την επιτυχημένη του παρουσία στο σχολείο και την γενικότερη ευεξία του.

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο δύσκολα και παρεξηγημένα συναισθήματα που ίσως ανεχόμαστε λιγότερο από όλα. Πολλές φορές έχει την εικόνα ενός ανεξέλικτου τέρατος που αν το αφήσουμε ελεύθερο θα καταστρέψει τα πάντα. Στα πρώτα παιδικά χρόνια αυτό που θεωρούμε θυμό στην πραγματικότητα είναι η προσπάθεια του παιδιού να φροντίσει τον εαυτό του, 

Πολλές φορές παρατηρείται η τάση να αγνοούμε την ψυχική υγεία των παιδιών και δίνεται κυρίως έμφαση στη υγιή σωματική και βιολογική του ανάπτυξη.

Πώς επιδρά η ενασχόληση με τη φύση στη σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού ;

Η κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει τη σημερινή εποχή.  Η ηλικία, το φύλο, οι ειδικές ανάγκες των ανθρώπων, δεν είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Άνοιξη, το καλοκαιράκι προ των πυλών, και πολλοί είναι οι γονείς που σκέφτονται αν θα στείλουν το παιδί τους σε κάποια κατασκήνωση. 

«Tο παιδί μου δε λέει πολλές λέξεις, μήπως πρέπει να ανησυχώ;  Είναι μικρό ακόμη….. Θα περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα… ή μέχρι το καλοκαίρι… και ο μπαμπάς του άργησε να μιλήσει… μας αρέσει που μιλάει έτσι…

Η κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει τη σημερινή εποχή.  Η ηλικία, το φύλο, οι ειδικές ανάγκες των ανθρώπων, δεν είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός θρεπτικών συστατικών για τα παιδιά. Τα οφέλη τους είναι πολλά, έτσι τοποθετούνται στη βάση σχεδόν της διατροφικής πυραμίδας, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

 
Στις ηλικίες 0 έως 2, όταν το παιδί  δεν βλέπει κάτι, τότε δεν υπάρχει ( δεν έχει κατακτήσει την ‘μονιμότητα αντικειμένου’), έτσι δεν μπορεί να κατανοήσει γνωστικά την έννοια του θανάτου. 

Οι σπίλοι (ελιές) αποτελούν συναθροίσεις μελανινοκυττάρων (δηλ. των κυττάρων τα οποία περιέχουν μελανίνη) στο δέρμα. 

Τι είναι το σύνδρομο Down;
Το σύνδρομο Down είναι η πιο κοινή αιτία νοητικής υστέρησης. Εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα (1:700 γεννήσεις) σε όλες τις φυλές. Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση να μάθουν να διαβάζουν, να γράφουν, να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να συμπεριφέρονται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο, να δημιουργούν φιλίες.

Ο ειδικός ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μούλλας, που είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που εισήγαγε το σύστημα Invisalign®

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά που ήταν περισσότερο διατεθειμένα στην συνεργασία και και στο μοίρασμα ήταν πιο πιθανό, ως ενήλικες, να πετύχουν  στο κολέγιο και να έχουν μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης στα 25 τους χρόνια.

Ειδικά σ' ένα παιδικό δωμάτιο ο κατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων και στοιχείωνμπορεί να προσφέρει καλύτερη ψυχολογίαύπνο ακόμα και σχολικές επιδόσεις

Δυσλεξία είναι η δυσκολία επεξεργασίας του γραπτού λόγου και κατά συνέπεια δυσκολία και στην διαδικασία της ανάγνωσης, δυσανάλογα επίμονη προς την ηλικία και το νοητικό  δυναμικό του μαθητή.

Ο Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης,  Αλέξανδρος Μούλλας μας εξηγεί ποια είναι τα 10 συνήθη σημάδια που φανερώνουν ορθοδοντικά προβλήματα:
Κοιτάτε τα δοντάκια του παιδιού σας και ανησυχείτε για την εξέλιξη τους. Αναρωτιέστε αν και πότε θα πρέπει να κάνει κάποια ορθοδοντική εργασία,