Σύνδεση  \/ 

 staseiw thilasmouΚαλό είναι να εξοικειωθείτε με διάφορες στάσεις θηλασμού γιατί έτσι αδειάζει ομοιόμορφα το στήθος σας.

Κλασική στάση

Καθίστε αναπαυτικά με μαξιλάρια στη πλάτη,στην αγκαλιά σας και κάτω από τους αγκώνες. Το μαξιλάρι στην αγκαλιά σας βοηθάει να ανυψώσετε το μωρό και να ξεκουράσετε τα χέρια σας. Για να θηλάσετε από το αριστερό στήθος τοποθετείστε το μωρό στο δεξί του πλάι, έτσι ώστε η πλάτη του να συγκρατείται από τον αριστερό σας πήχυ και ο πωπός του από την αριστερή παλάμη σας. Η κοιλιά του ακουμπάει την κοιλιά σας. Το κεφαλάκι του ακουμπάει στην εσωτερική γωνία του αριστερού αγκώνα σας. Το στόμα του είναι στο ίδιο ύψος με το στήθος σας. Το κεφαλάκι του δεν πρέπει να στρίβει σε σχέση με το σώμα του γιατί θα δυσκολεύεται να καταπιεί  και θα κουραστεί.  Πιάστε το στήθος σας με το δεξί χέρι. Ακουμπείστε τα χείλη του με τη θηλή σας και με το που θα ανοίξει διάπλατα το στόμα του σπρώχνετε ελαφρά τον αυχένα με το κεφαλάκι του προς τη θηλή ώστε να αρπάξει ένα μεγάλο μέρος της θηλαίας άλω.

Πλάγια στάση

Αυτή η στάση βολέυει μετά από καισαρική γιατί δεν πιέζεται η κοιλία σας.
Για να θηλάσετε το μωρό από αριστερά, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από το αριστερό σας αγκώνα. Κρατείστε το μωρό με το αριστερό σας χέρι έτσι ώστε να είναι ξαπλωμένο στο αριστερό του πλάι, η πλάτη του να ακουμπάει πάνω στον αριστερό σας πήχυ,  η κοιλίτσα του να ακουμπάει την αριστερή σας πλευρά και το κεφάλι με τον αυχένα του να στηρίζονται από την αριστερή σας παλάμη. Τα πόδια του βλέπουν προς τα πίσω.  Πιάστε το στήθος σας με το δεξί χέρι ακουμπείστε τη θηλή σας στα χείλη του μωρού και με το που θα ανοίξει το στόμα του καλά σπρώξτε το κεφαλάκι του προς το στήθος σας.

Ξαπλωτή στάση

Αυτή η στάση είναι η πιο ξεκούραστη και βολεύει πολύ μετά από καισαρική καθώς και στα βραδυνά ταϊσματα όταν δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να ταϊσετε το μωρό.  Ξαπλώστε στο αριστερό σας πλάι με ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας. Το μωρό είναι ξαπλωμένο στο δεξί του πλάι, το κεφάλι του βρίσκεται στην εσωτερική γωνία του αγκώνα σας και η πλάτη του στηρίζεται από τον αριστερό σας πήχυ. Η κοιλίτσα του πλησιάζει την κοιλιά σας, το κεφάλι του βρίσκεται στο ύψος του στήθους σας. Πιάστε το αριστερό σας μαστό με το δεξί σας χέρι και σπρώξτε το μωρό προς το μέρος σας όπως έχουμε περιγράψει πιο πάνω.  Αφού το μωρό σας τοποθετηθεί σωστά και αρχίσει να θηλάζει καλά, μπορείτε να απελευθερώσετε το αριστερό σας χέρι από την πλάτη του και να την στηρίξετε με  ένα μαξιλάρι ή μία κουβερτούλα ρολό.

Καθιστή στάση

Αυτή η στάση βολεύει στα μεγαλύτερα βρέφη που μπορούν να κάθονται.

Τελευταία τροποποίηση την: %AM, %22 %372 %2015 %07:%Ιαν
Βαθμολογήστε το άρθρο
(8 votes)
Λίλα Μπίμπη, Παιδίατρος, IBCLC,  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

Κλείσε ραντεβού

 

Λίλα Μπίμπη, Παιδίατρος, IBCLC

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στη Βεργίνα, νομός Ημαθίας. Ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στην Μ.Βρετανία, στα νοσοκομεία του Λονδίνου Whipps Cross Hospital, King’s College Hospital, St Helier Hospital και Great Ormond Street Hospital for Sick Children, όπου εκπαιδεύτηκε στη νεογνολογία, στην κοινωνική και αναπτυξιακή παδιατρική, στη γενική παιδιατρική, στα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά και στην παιδο-νευρολογία. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops σχετικά με την ψυχολογία του παιδιoύ και του ασθενή. Είναι κάτοχος του διπλώματος APLS (εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής στα παιδιά). Συνεργάστηκε με το κέντρο περίθαλψης παιδιών Άγιος Δημήτριος. Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Από τον Οκτώβριο του 2011 είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

Τσιμισκή 44,Θεσσαλονίκη

Τηλ. Επικοινωνίας 2310232070, 6974394102

Email lilabibi20@yahoo.com

Περισσότερα στην κατηγορία « Απογαλακτισμός Θηλάζοντας δίδυμα »
Συνδεθείτε για να σχολιάσετε