Σύνδεση  \/ 

Μικροί συγκάτοικοι: Ένα δωμάτιο, δυο παιδιά!

09Της Μαριάννας Σπαή

Ο Πελαργός ξαναχτυπάει την πόρτα μας!

Και αφού βιώσουμε τα πρώτα κύματα χαράς αλλά και αγωνίας, τόσο για την καλή υγεία όσο και για τον  ισορροπημένο καταμερισμό  αγάπης ανάμεσα στα μικρά θαυματάκια μας, να σου και εμφανίζονται απορίες  πάνω σε πρακτικά θέματα όπως, πως θα διαιρέσω αποτελεσματικά  το παιδικό δωμάτιο?

Τα δύο μικρούλια μας  θα έχουν διαφορετικές ηλικίες, που σημαίνει διαφορετικά ενδιαφέροντα, διαφορετικά γούστα και διαφορετικά ωράρια, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά διαφορετικού φύλου. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον συγκατοίκησης και το μυστικό είναι να δώσουμε στο καθένα την ιδιωτική περιοχή του.

Το ιδανικό θα είναι να έχει το κάθε παιδί τη δική του ”πλευρά” στο δωμάτιο, με το κρεβάτι του, και την περιοχή αναψυχής του, (γραφειάκι με βιβλιοθήκη και χώρο για παιχνίδια) ακόμα κι αν μοιράζονται την κοινή ντουλάπα του δωματίου. Καλό είναι να διαχωριστεί η ζώνη ημέρας (γραφείο, παιχνίδι) από τη ζώνη νύχτας (κρεβάτι).

Αν η λύση της κουκέτας είναι αναγκαία λόγω στενότητας χώρου, μπορούμε νε επιλέξουμε μια πιο ευφάνταστη σύνθεση, που να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο δωμάτιο και σε βάθος χρόνου μπορεί να μεταλλαχτεί , τοποθετώντας το γραφείο- χώρο εργασίας κάτω από το κρεβάτι.

06

Αν τα αδερφάκια είναι αγόρι- κορίτσι, η διακόσμηση του χώρου θα πρέπει να αντανακλάει την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα και των δύο παιδιών ισότιμα. Ξεχνάμε τα κλισέ αγόρι-μπλε, κορίτσι-ροζ και επιλέγουμε χρωματισμούς που να αρέσουν στα ίδια. Η ενοποίηση του χώρου μπορεί να πραγματοποιηθεί επιλέγοντας κοινά υλικά και στυλ για τα βασικά έπιπλα. Αναδεικνύουμε την προσωπικότητα του κάθε παιδιού με τις ζωγραφιές του, τις φωτογραφίες του από αγαπημένες στιγμές με φίλους, τα χόμπι του. Δίνουμε στα παιδιά την πρωτοβουλία των επιλογών τους, απλά καθοδηγώντας τα και καλλιεργώντας έτσι την αισθητική και γενικότερα τον χαρακτήρα τους.

Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές, το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος γεμάτος θαλπωρή και αγάπη για τα δύο αγγελούδια μας!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιδικό δωμάτιο! Χρώματα και φαντασία! 

04

Τελευταία τροποποίηση την: %AM, %23 %374 %2016 %07:%Μαϊ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 votes)
Περισσότερα στην κατηγορία « Πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο
Συνδεθείτε για να σχολιάσετε