Σύνδεση  \/ 

Screen Shot 2016 07 04 at 4.48.32 PM

 

 

Καλοκαίρι και  το τεύχος  της babyonline είναι αφιερωμένο στον πατέρα!

Μια κινητή και άγνωστη, ως επί το πλείστον, γιορτή μέσα στις ξέθωρες μέρες του καλοκαιριού έρχεται να γιορτάσει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη ζωή, αυτή του πατέρα.

Σκεφτόμουν ότι ο τρόπος εορτασμού είναι ανεπαρκής και φυσικά όχι σε σύγκριση με τη γιορτή της μητέρας. Αλλά θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα  στην Ημέρα του Πατέρα, εφ’ ενός για να τους τιμήσουμε, αφ’ ετέρου για να βοηθήσουμε τους νεότερους να αντιληφθούν τη σημαντικότητα αυτού του ρόλου. 

Για μένα ο μπαμπάς μου  ήταν η Κυριακάτικη οικογενειακή εκδρομή με τον αγαπημένο του σκαραβαίο και το Διακογιάννη να μεταδίδει στη διαπασών τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ήταν τα μαθήματα οδήγησης στις καπναποθήκες με το κατακίτρινο Ντεσεβό του, ήταν η μυρωδιά του καπνού σε φύλλα, ήταν το πρώτο μου τσιγάρο που κάναμε μαζί!

Ήταν αυτός που μου έμαθε να αγαπώ τη jazz και τα blues το ίδιο δυνατά με τον Τσιτσάνη και το Χριστάκη, να χορεύω σωστά το rock n’ Roll κάνοντας εξάσκηση με το πόμολο της πόρτας (!) , να τρώω για πρωινό την αγαπημένη του Τεξανή ομελέτα  Chuck Wagon και να λατρεύω τον πατσά!

Μου έμαθε να κουβεντιάζω με τις ώρες στα καφενεδάκια με απλούς ανθρώπους του χωριού και παράλληλα να έχω άποψη και να την εκφράζω σε συζητήσεις μεγάλων και βαρυσήμαντων τραπεζιών…

Μου έμαθε να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ, να γνωρίζω ανθρώπους και μέρη, να συγχωρώ γρήγορα, να μη στέκομαι στα ‘μικρά’ , να αδιαφορώ για το ‘λίγο’ κάποιων ανθρώπων, να θανατώνω την έπαρση και την κενότητα.

Μου έμαθε ότι όσο μαθαίνω & μορφώνομαι  πρέπει να γίνομαι πιο ταπεινή και ουσιαστική.

Screen Shot 2016 07 04 at 4.48.41 PMΜου δίδαξε την αφοσίωση και την αγάπη μέσα από τη δική του αφοσίωση στην οικογένεια του, μου δίδαξε υπομονή, επιμονή και προσαρμοστικότητα στα δύσκολα, μα  πάνω απ όλα μου έμαθε να είμαι αυτόφωτη.

14 χρόνια μετά το φυσικό του θάνατο βρίσκεται πάντα δίπλα μου.

 Οι πράξεις του με καθοδηγούν καθημερινά. Γιατί δεν μου είπε πολλά , μου έδειξε όμως τα πιο σημαντικά, μέσα από απλά πράγματα. Αυτά που με έναν μαγικό τρόπο με βοηθούν να προχωράω ακόμα και τώρα. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο του κατόρθωμα ως πατέρας: να είναι με το τρόπο του πάντα παρών.

 

Σας φιλώ γλυκά

Νεκτάρ

 

Τελευταία τροποποίηση την: %PM, %04 %623 %2016 %13:%Ιουλ
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφοι)
Συνδεθείτε για να σχολιάσετε